Natuur-/wandelcoaching

De natuur als verbinder en inspiratiebron

Als wandel- en natuurcoach ga ik met mensen de natuur in. Mensen die sinds kort of al langer niet lekker in hun vel zitten, hun leven graag anders willen invullen maar niet weten hoe, een verlies hebben geleden of een ander probleem hebben dat zich niet zomaar vanzelf oplost.

Al wandelend in de buitenlucht is praten vaak eenvoudiger en voelen stiltes minder ongemakkelijk. De natuur geeft rust, inspireert en verbindt. Door de natuur en haar symbolen in te zetten, leg ik samen met jou blokkades bloot en ontstaat er inzicht, verheldering en richting.

Hoe het werkt

Wie de rustgevende en helende werking van coaching in de natuur wil ervaren, kan een afspraak maken voor een eerste sessie in een bos of natuurgebied in de buurt van je woonplaats. Een sessie duurt 1½ tot 2 uur. Al wandelend, pratend en zwijgend bekijk ik samen met jou waar je probleem ligt en brengt ik je weer in contact met je eigen kracht, behoeftes, wensen en inspiratie. Met symbolen uit de natuur ontdekken we welke hindernissen je beletten om je leven de richting te geven die je voor ogen hebt. In je werk of je privéleven, in je eentje of samen met anderen. Met behulp van de materialen uit de natuur leggen we het onderbewuste bloot.

Gaandeweg zul je bemerken dat de oplossing voor je problemen dichterbij ligt dan je denkt – de natuur brengt je weer dicht bij je natuurlijke intuïtie. In overleg is een traject af te spreken van meerdere keren.