Over mij

De kracht van aanraken verwondert mij tijdens elke behandeling opnieuw. Aanraking is een bijzondere vorm van communicatie, waarbij veel informatie over lichaam en geest wordt gegeven. Ik werk mijn hele leven al met veel plezier in de gezondheidszorg en hier ontdekte ik lang geleden wat aanraken met mensen kan doen. Mijn interesse in massage werd hierdoor steeds groter en na verschillende cursussen/opleidingen wilde ik heel graag mijn eigen praktijk beginnen.

Al zolang ik me kan herinneren staan de mens en zijn/haar fysieke en mentale functioneren centraal in mijn leven. De opleidingen die ik heb gevolgd, mijn werkzaamheden en mijn manier van leven in en buiten mijn praktijk sluiten daar naadloos op aan. Sinds 1995 werk ik als therapeut in mijn eigen massage- en shiatsupraktijk in Kiel-Windeweer. Daar behandel ik al meer dan twintig jaar mensen met uitleenlopende klachten, zoals rug-, nek- en schouderklachten, allerhande blessures, psychische problemen en overgangsklachten. Maar ook masseer ik regelmatig mensen zónder klachten. De wens om al mijn ervaring en kennis optimaal te kunnen inzetten en om letterlijk de horizon van mijn cliënten en mezelf te verbreden, resulteerde in een opleiding tot natuurcoach. Sinds 2017 werk ik ook als natuur- en wandelcoach op locatie.

Niet alleen heb ik diverse opleidingen gevolgd, ook heb ik veel cursussen gegeven, o.a. voor Thuiszorg Groningen en Kraamzorg Groningen. Daarnaast gaf ik jarenlang les aan de opleiding Docent Babymassage voor HBO-opgeleide mensen in de zorg en bied ik als gastdocent scholen het lespakket ‘onderlinge kindermassage’ aan. Ouders met baby’s kunnen bij mij een cursus babymassage volgen of individuele begeleiding krijgen.

Opleidingen

 

Zen Shiatsu 1989-1993, Groningen
Sportmassage 1993, Assen
Medische Shiatsu 1994-1996, Baarn, Groningen
Zwangerschapsmassage 1997, Baarn
Shantala Babymassage 1994, Rotterdam
Jin shin do (meridiaan-psychotherapie) 1995, Baarn
HBO Medisch 1996, Utrecht
EHBO 2015, Sneek
BHV 2015, Zuidlaren
HBO Medische Basiskennis 2015, Zwolle
Ooracupunctuur 2016, Zwolle
Natuurcoach 2017, Baarn
Massage bij Kanker 2018, Rotterdam

Lidmaatschappen

Beroepsvereniging: Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten

 

Overkoepelend orgaan: Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg